dimarts, 29 de juny del 2010

Sentenciats.


Ahir, 28 de juny de 2010, es conegué (per fi) la sentència del Tribunal Constitucional sobre el recurs presentat contra l'Estatut de Catalunya pel Partit Popular (encara queden per sentenciar el recurs presentat pel Defensor del Pueblo i els presentats per 3 comunitats autònomes), que retalla més d'una dotzena d'articles del text i en reinterpreta més d'una trentena. Al marge de l'abast de la retallada, és evident que estem davant d'un xoc de legitimitats;

  • d'una banda, allò que va decidir el poble de Catalunya i que seguí un escrupolós procés democràtic;

  • de l'altra, la voluntat d'uns jutges deslegitimats.



Davant d'aquesta retallada, la resposta del poble de Catalunya no pot ser una altra: democràcia. És per això que ara més que mai ens cal força per articular una resposta democràtica. La consulta popular sobre la independència que celebrarem a Barcelona i la Iniciativa Popular per a la convocatòria d'un referèndum vinculant són les millors respostes a aquesta agressió a la voluntat d'un poble.


Durant 3 dècades els polítics catalans s'han dedicat a la reconstrucció nacional i han estat reconegudes certes virtuts d'aquests polítics com ara el "seny", el "parlem-ne" o el "no prenguem mal". Tot prudència, bona educació i no fer nosa, sacrificar els interessos propis en ares del sentit d'estat. La contrapartida han estat els boicots, les imposicions, i ara finalment la retallada de l'estatut prèviament passat pel ribot de l'Alfonso Guerra.
Però reflexionem durant un moment. Encara ens queda una virtut també molt nostrada i que ja alguns hem començat a utilitzar "o faixa o caixa", doncs si, els catalans hem de decidir democràticament si volem faixa (el tribunal constitucional -entre altres institucions- que ens encotilla) o la caixa (gestionar els nostres recursos i el nostre futur).



Sumem esforços i aconseguirem decidir. No hi haurà tribunals que ho puguin impedir.
Visca Catalunya i visca la democràcia!

A LES URNES CATALANS!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada