diumenge, 20 de juny del 2010

Quarta onada de consultes sobre la independència.


Avui s'ha celebrat la quarta onada de consultes sobre la independència de Catalunya a més de 40 municipis. Com en altres ocasions les votacions s'estan celebrant amb una gran normalitat, tret d'alguns problemes informàtics aïllats.

A la una del migdia havien votat més de 45.000 persones que representen prop d'un 10% de les gairebé 500.000 persones convocades a votar en aquesta onada. Al voltant de la meitat dels municipis que celebren les consultes són del cinturó de Barcelona.

Les xifres definitivies de participació ha sigut per al total de municipis convocat del 14% que significa que han votat 68.600 persones.

Dues dades destaquen que poden indicar la tendència de la participació a la futura consulta de Barcelona són:
  • Mataró ha obtingut més d'un 23,7% de participació. Mataró és la ciutat més gran que celebra consultes aquesta onada i trenca la tendència a la baixa participació en les poblacions importants.
  • Vallromanes, és el municipi amb el percentatge més alt de participació (30% a la una del migdia) . Aquest municipi ha multiplicat per quatre la seva població en els últims 20 anys. Bona part d'aquest augment ha estat provocat per residents a Barcelona que han deixat la ciutat.
Alguns voluntaris de Sants-Montjuïc Decideix han estat convidats a participar en diverses meses electorals del municipi de Cornellà de Llobregat. On hi ha hagut campanya per al NO.

Valoració a les 6 a Mataró per part de les CUP.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada