divendres, 3 de desembre del 2010

El ple del districte diu que no a les entitats


A la sessió ordinària del ple del Consell del Districte celebrat el dia 2 de desembre del 2010 es va sotmetre a votació una Proposició/Declaració de grup del Grup Municipal d’ERC que pretenia aconseguir el suport del districte a 
Facilitar la realització d’activitats que fomentin la participació i les consultes ciutadanes organitzades des del teixit associatiu del Districte que ho sol·licitin, si s’escau cedint espais i/o equipaments públics, i que comptin amb el suport d’un nombre representatiu d’entitats del Districte de Sants–Montjuïc registrades en el Fitxer General d’Entitats Ciutadanes (com a mínim un 10 % d’aquestes entitats)”.
La moció comptava amb el suport de 3 agrupacions d'entitats del districte.
El coordinador de Sants-Montjuïc Decideix, Bruno Díaz, va intervenir en el ple per demanar el suport a la proposta, que va qualificar de simplement democràtica; va donar per descomptat que hi hauria unanimitat i que tots els grups de tradició democràtica hi donarien suport.
La moció no va ser acceptada pel vot en contra del PSC i PP; hi van votar a favor ERC, que presentava la moció i Convergència i Unió i es va abstenir ICV.
Convergència i Unió va manifestar que s'havia fet un esforç de formulació de la proposta per donar un marc molt ampli a la realització de tota mena de consultes les quals “tenen el seu origen en una acció social que omple funcionalitats en que el mateix equip de govern pot tenir la mancança, perquè no hi arriba o no hi vol arribar”.
ICV va manifestar la seva intenció de donar-hi suport si s'eliminava la limitació d'un suport mínim del 10 % de les entitats del districte.
El PSC va afegir a la condició de retirar aquest límit del 10% per donar suport a la proposta, la limitació que les matèries sotmeses a consulta siguin de competència municipal, una segona condició que buida la proposta de contingut i impedeix que sigui aplicable al cas de la consulta sobre al independència que tindrà lloc el dia 10 d'abril de 2010.
ERC va respondre que estava d'acord a retirar el requisit del suport mínim del 10% d'entitats, però que no acceptava la limitació a matèries de competència municipal. Va destacar que la Proposició compta amb el suport del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, de la Unió d'Entitats de la Marina i de la Coordinadora d'Entitats del Poble Sec i que, per tant, dir que no a la Proposició era dir que no a aquestes entitats.
Va declarar també que la democràcia no pot tenir cap límit i que alguns tenen por de la llibertat del poble; que la democràcia es manifesta per mitjà d’eleccions, de referèndums i de consultes i que qui nega una d'aquestes manifestacions està negant la democràcia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada