dimecres, 7 de juliol del 2010

Presentació a la premsa de Barcelona Decideix.

Avui ha tingut lloc la presentació als mitjans de comunicació de la iniciativa ciutadana que organitzarà el 10 d'abril de 2.011 el referèndum sobre la independència de Catalunya. Iniciativa que s'ha presentat com una sortida per a la població a l'atzucac en que ens han ficat els partits i les institucions.
S'ha presentat l'estructura organitzativa de la plataforma, què a nivell de ciutat està organitzada en les àrees de administració electoral, comunicació i internacional, extensió i recursos i campanyes. La plataforma es presenta un cop s'han adherit 300 entitats i més de 4000 voluntaris. S'ha destacat la importància de les entitats en el desenvolupament de la iniciativa.

Característiques de la consulta.
Han manifestat que Barcelona és una ciutat complicada per a la realització de la consulta, per la quantitat i la diversitat dels seus habitants. Durant les consultes s'ha vist que com més població té un municipi més baixa és la participació i en el cas de Barcelona s'ha de comptar amb la dificultat afegida que suposa la heterogeneïtat dels seus barris. S'ha calcular que per a poder realitzar la consulta amb totes les garanties caldrà la col·laboració de 10.000 voluntaris.

El paper de les institucions.
Malgrat que la consulta no és institucional si que es demanarà ajuda a les institucions. S'ha mostrat una carta enviada a l'alcalde de Barcelona el dia 16 de juny de 2.010, en la què es demanava una entrevista per tal de poder explicar la celebració de la consulta i intentar aconseguir un cert suport per part del consistori. S'està esperant la resposta de l'ajuntament al respecte.
Les empreses ja han començat a patrocinar actes de la campanya. Dues empreses patrocinaran la festa dels voluntaris, que es farà el dia 18 de setembre. Hi seran convidats tots els voluntaris o totes aquelles persones que vulguin ser-ho.

Repercussió internacional.
Durant les anteriors onades de la consulta el seguiment dels mitjans ha sigut important, Barcelona és més coneguda que Catalunya i el mon ens mira. Per aquest motiu es farà una campanya de de comunicació i contactes internacionals per tal de que la consulta tingui una repercussió internacional important. Pel que fa als observadors internacionals, hi ha moltes persones de tot el mon -fins i tot de Puerto Rico- interessades en exercir aquesta funció.La dada clau que tindran en comptes els mitjans de comunicació internacional serà el resultat. La organització, com a administració electoral, només intenta promocionar la participació però el que transcendirà a la opinió pública internacional serà que ha votat Barcelona sobre la independència.

Manifestació del dia 10 de juliol.
Pel que fa a aquest tema no li correspon a Barcelona Decideix la participació en la manifestació. La plataforma no s'adherirà a la manifestació però si que farà una acció de campanya que consistirà en convidar als manifestants a fer-se voluntaris i a participar en l'organització de la consulta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada