dimarts, 29 de juny del 2010

Sentenciats.


Ahir, 28 de juny de 2010, es conegué (per fi) la sentència del Tribunal Constitucional sobre el recurs presentat contra l'Estatut de Catalunya pel Partit Popular (encara queden per sentenciar el recurs presentat pel Defensor del Pueblo i els presentats per 3 comunitats autònomes), que retalla més d'una dotzena d'articles del text i en reinterpreta més d'una trentena. Al marge de l'abast de la retallada, és evident que estem davant d'un xoc de legitimitats;

  • d'una banda, allò que va decidir el poble de Catalunya i que seguí un escrupolós procés democràtic;

  • de l'altra, la voluntat d'uns jutges deslegitimats.



Davant d'aquesta retallada, la resposta del poble de Catalunya no pot ser una altra: democràcia. És per això que ara més que mai ens cal força per articular una resposta democràtica. La consulta popular sobre la independència que celebrarem a Barcelona i la Iniciativa Popular per a la convocatòria d'un referèndum vinculant són les millors respostes a aquesta agressió a la voluntat d'un poble.


Durant 3 dècades els polítics catalans s'han dedicat a la reconstrucció nacional i han estat reconegudes certes virtuts d'aquests polítics com ara el "seny", el "parlem-ne" o el "no prenguem mal". Tot prudència, bona educació i no fer nosa, sacrificar els interessos propis en ares del sentit d'estat. La contrapartida han estat els boicots, les imposicions, i ara finalment la retallada de l'estatut prèviament passat pel ribot de l'Alfonso Guerra.
Però reflexionem durant un moment. Encara ens queda una virtut també molt nostrada i que ja alguns hem començat a utilitzar "o faixa o caixa", doncs si, els catalans hem de decidir democràticament si volem faixa (el tribunal constitucional -entre altres institucions- que ens encotilla) o la caixa (gestionar els nostres recursos i el nostre futur).



Sumem esforços i aconseguirem decidir. No hi haurà tribunals que ho puguin impedir.
Visca Catalunya i visca la democràcia!

A LES URNES CATALANS!!

dilluns, 28 de juny del 2010

Sopar de la Patrícia Gabancho amb els voluntaris de Sants-Montjuïc Decideix

El divendres dia 2 de juliol l'escriptora d'origen argentí Patrícia Gabancho soparà amb els voluntaris de Sants-Montjuïc Decideix al Centre Catòlic de Sants, al C/Antoni Campmany 72-76.
La Patrícia Gabancho va nèixer a l'argentina i va estar amb contacte amb el casal català, on va estudiar llengua catalana. Va venir a Catalunya on es va integrar plenament amb la societat civil catalana. Ha escrit diverses obres relacionades amb Catalunya com puguin ser El retorn dels catalans, El preu de ser catalans. Una cultura mil·lenària en vies d'extinció o Crònica de la independència.
Aquelles persones que no siguin voluntàries o que ho siguin d´altres districtes però estiguin interessdes en la consulta sobre la independència o en l´obra de la senyora Gabancho poden adquirir els seus tiquets a les oficines de Cotxeres de Sants (pregunteu per la Rosa Navalpotro: avui de 9 a 14 h, demà de 9 a 14 i de 17 a 19 h, dijous de 9 a 14), demaneu per la senyora Rosa Navalpotro.

dijous, 24 de juny del 2010

Sants-Montjuïc Decideix a l'arribada de la flama del Canigó al Poble-Sec.


El dimecres 23 de juny els veïns del barri del Poble-Sec van rebre la flama del Canigó a la Plaça del Sortidor, en un acte organitzat per la Coordinadora d'Entitats del Poble-sec. Després de l'arribada de la flama i de l'encesa de la foguera es va procedir a la lectura del manifest de la flama del Canigó a càrrec de la senyora Jùlia Bestard. La lectura del manifest va anar seguit d'una ballada de sardanes i del cant dels segadors.
Sants-Montjuïc Decideix va ser present a l'acte amb una paradeta. Es va distribuir informació i es van apuntar nous voluntaris, com ja es habitual amb aquests actes.
La massa de voluntariat del Poble-Sec que hem assolit està al voltant de la cinquantena de persones i tant pel seu nombre com pel seu dinamisme tenen entitat pròpia dins el col·lectiu de voluntaris del districte. És d'esperar que més gent del barri s'incorpori al moviment organitzador de la consulta per tal de reforçar l'organització al barri.





dimarts, 22 de juny del 2010

Debat a vilaweb sobre les consultes.


El portaveu de la Coordinadora nacional de les consultes, Uriel Bertran, i el portaveu de Decidim.cat, Jordi Fàbrega, han analitzat en aquest debat amb VilaWeb, moderat per Vicent Partal, els resultats de les tandes de consultes i els passos que s'han de fer des d'ara, especialment centrats en la IP acceptada per la mesa del parlament per un referèndum oficial.

El debat, que dura al voltant de 40 minuts, és força interessant, posa de manifest l'actitud d'obstrucció duta a terme per determinats partits polítics, el silenci dels mitjans i altres pressions a les que estan sotmeses els participants de les consultes.
Però també planteja de manera clara quines són les actuacions complementàries, com la recollida de signatures per a la IP, el context internacional i quines són les possibilitats d'aconseguir la celebració d'un referèndum vinculant i amb plenes garanties democràtiques.

diumenge, 20 de juny del 2010

Quarta onada de consultes sobre la independència.


Avui s'ha celebrat la quarta onada de consultes sobre la independència de Catalunya a més de 40 municipis. Com en altres ocasions les votacions s'estan celebrant amb una gran normalitat, tret d'alguns problemes informàtics aïllats.

A la una del migdia havien votat més de 45.000 persones que representen prop d'un 10% de les gairebé 500.000 persones convocades a votar en aquesta onada. Al voltant de la meitat dels municipis que celebren les consultes són del cinturó de Barcelona.

Les xifres definitivies de participació ha sigut per al total de municipis convocat del 14% que significa que han votat 68.600 persones.

Dues dades destaquen que poden indicar la tendència de la participació a la futura consulta de Barcelona són:
  • Mataró ha obtingut més d'un 23,7% de participació. Mataró és la ciutat més gran que celebra consultes aquesta onada i trenca la tendència a la baixa participació en les poblacions importants.
  • Vallromanes, és el municipi amb el percentatge més alt de participació (30% a la una del migdia) . Aquest municipi ha multiplicat per quatre la seva població en els últims 20 anys. Bona part d'aquest augment ha estat provocat per residents a Barcelona que han deixat la ciutat.
Alguns voluntaris de Sants-Montjuïc Decideix han estat convidats a participar en diverses meses electorals del municipi de Cornellà de Llobregat. On hi ha hagut campanya per al NO.

Valoració a les 6 a Mataró per part de les CUP.


diumenge, 13 de juny del 2010

Sants-Montjuïc Decideix al Paral·lel.


Aquest dissabte Sants-Montjuïc Decideix ha participat a la fira d'entitats del Poble-Sec que ha tingut lloc a l'Avinguda del Paral·lel. La fira ha estat un èxit d'assistència de públic de tots els districtes i barris de Barcelona. Els voluntaris i les voluntàries de Sants-Montjuïc Decideix han realitzat les activitats habituals de donar a conèixer les consultes al públic, contactar amb les entitats del barri i incorporar a totes aquelles persones que vulguin ser voluntaris per la celebració de la consulta. Una part dels voluntaris que s'han incorporat a l'organització de la consulta sobre la independència de Catalunya venien d'altres barris i serà amb les organitzacions d'aquests barris amb les que col·laboraran.
Ha sigut una festa en que les entitats del Poble-Sec s'han pogut promocionar al carrer alhora que es reivindicava el Paral·lel com un espai cívic i cultural.
Els voluntaris arriben fins i tot de països tan llunyans com Croàcia. Una noia vinguda d'aquest país s'ha mostrat molt interessada pel que s'està duent a terme a Catalunya i s'ha incorporat com a voluntària.

Donem la benvinguda als nous voluntaris.
Esperem a aquells que es vulguin implicar en la campanya des d'aquest moment a assistir a la reunió que tindrà lloc a la sala d'actes de les Cotxeres de Sants a les 19:00 de dimecres 16 de juny, on pondran integrar-se en una de les àrees de treball en funció dels seus interessos, coneixements i experiència.

divendres, 11 de juny del 2010

El F.C. Barcelona col·laborarà en la celebració de la consulta.

Una de les entitats més importants del país, i possiblement la més coneguda internacionalment, ha decidit col·laborar amb Barcelona Decideix.

És evident la importància que té aquest fet en diversos àmbits que van des de la repercussió arreu del món fins a la influència que tindrà en molts sectors de la nostra societat que s'han arribat a identificar amb el país gràcies al que representa el F.C. Barcelona.

Malgrat que la decisió podria ser revocada per la nova directiva que s'escollirà el proper diumenge aquest suport posa de manifest les complicitats que desperten les consultes sobre la independència de Catalunya en molts àmbits de la societat.

Alguns dels mitjans digitals què s'han fet ressò:

diumenge, 6 de juny del 2010

Mathew Tree per Barcelona Decideix.

L'escriptor anglès Mathew Tree s'ha avingut a expressar les seves opinions al respecte de les consultes sobre la independència de Catalunya que s'estan duent a terme des del 13 de setembre de 2.009.

Analitza la situació des de la doble vessant de coneixedor de primera mà de la realitat catalana, però amb la perspectiva que li dona el seu origen i la seva trajectòria vital fora de Catalunya.

Finalment, reflexiona sobre la consulta a la ciutat de Barcelona, i mostra el seu suport a Barcelona Decideix


Vídeo amb les seves paraules.

dissabte, 5 de juny del 2010

Participació al Firentitats.


Avui Sants-Montjuïc Decideix ha participat al Firentitats que ha tingut lloc al carrer de Sants. La Plataforma ha comptat amb una paradeta des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre, amb relleus dels voluntaris al llarg del dia. S'han realitzat diverses actuacions.
  • Distribució de material informatiu i de publicitat de la consulta.
  • Contacte amb la major part de les entitats presents a la fira i s'espera que, un cop consultat amb els respectius òrgans de decisió, moltes s'adhereixin a la plataforma.
  • S'han adherit 36 nous voluntaris.
Volem donar la benvinguda a totes aquestes persones.
En breu rebreu un e-mail en el què us informarem de quina manera es pot materialitzar la vostra col·laboració.

La sensació que hem tret tots els que hem participat ha sigut molt satisfactòria.

Presentació de la plataforma al Poble Sec.

Una setantena de persones van assistir dissabte 29 de maig a la tarda a la presentació de la plataforma Sants-Montjuïc Decideix que es va fer a la sala d'actes del centre cívic El Sortidor, al barri del Poble-sec.

Es van superar les expectatives de Sants-Montjuïc Decideix, la sala que havien reservat va quedar plena i els organitzadors van treure molt bones sensacions, van declarar que estaven molt contents

La presentació es va organitzar a instàncies de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec que des del primer moment ha donat suport a Barcelona Decideix.

Va participar, a més dels membres de la plataforma, el president de la coordinadoras d'entitats, el Sr. Amadeu Quintana. Durant l'acte es van llegir unes paraules de suport de l'escriptor Màrius Serra.

En l’acte també hi va assistir Conrad Son, director de cinema eròtic i veí del barri que va explicar la seva visió de com està el país, de com està el seu barri hi va donar suport explícit a la inciativa de Sants-Montjuïc Decideix.